Biografie Queensryche

Queensryche, una dintre cele mai cunoscute trupe de progressive metal, va sustine un concert in Romania, in cadrul turneului mondial pe care grupul il sustine anul acesta. Show-ul de peste 3 ore va avea loc pe 30 iunie, la Arenele Romane, conform site-ului oficial al trupei. Concertul din Romania face parte din turneul mondial pe care trupa il intreprinde, incluzand si recitaluri in SUA, Mexic, Brazilia, Chile, Argentina, Brazilia, Spania, Marea Britanie, Italia, Belgia, Germania, Polonia sau Olanda. Formatia Queensryche a pornit in 1981, cand cativa prieteni: Geoff Tate, Michael Wilton, Scott Rockenfield, Eddie Jackson si Chris DeGarmo s-au adunat pentru a pune bazele unei trupe rock.

Au inceput - ca orice trupa care se respecta - cu cover-uri, numindu-se The Mob si cooptandu-l pe Tate, care a parasit trupa Babylon.
Primele patru inregistrari facuse insa sub numele Queensryche au luat cu asalt Europa. EP-ul "Queen of the Ryche" s-a vandut rapid in 60 000 de exemplare. La finele lui '84, grupul lanseaza si albumul de debut "The Warning". Vin mai apoi "Rage for Order" (1986, dupa care in turneu alaturi de Metallica), "Operation: Mindcrime" (1988 - o nominalizare la Grammy pentru "Eyes of a Stranger") si inca un si mai mare succes cu albumul din 1990: "Empire", LP care lanseaza cateva melodii devenite balade clasice pentru radiouri.

Dupa 10 ani de turnee si inregistrari, Queensryche isi permit o pauza, revenind apoi in 1994 cu un al 6-lea disc: "Promised Land", disc din care vor vinde un milion de exemplare numai dupa primele 2 luni, cu toate ca nu are succesul comercial al precedentului album. "Hear in the Now Frontier" (1997) obtine pareri contradictorii exact in anul in care casa lor de productie, EMI Records anunta ca se inchide. Queensryche semneaza cu Atlantic Records si cu noul chitarist, Kelly Gray, in 1999. In ciuda faptului ca nu-l mai aveau alturi pe chitaristul lor "de-o viata" Chris DeGarmo si ca viitorul se anunta un pic cam nesigur, grupul vine cu o noua colectie de hituri difuzate imediat de posturile de radio: "Breakdown", "Liquid Sky," "Sacred Ground," "Falling Down" si "The Right Side of My Mind." In urmatorii ani, Queensryche lanseaza Live Evolution (2001), Tribe (2003) si The Art of Live (2004). In 2005, grupul se inchide in studiouri si se reintorc la radacini, scotand pe piata "Operation: mindcrime II". Incepe imediat turneul american in cadrul caruia concerteaza in peste 50 de orase. Ronnie James Dio isi face o aparitie surpriza, interpretand celebrul personaj Dr. X intr-un show din Los Angeles.

La sfarsitul lui 2007, Queensryche a scos pe piata "Take Cover", un album pe care reiau piesele greilor rockului (Floyd, Queen, Police, Black Sabbath sau Peter Gabriel), anul fiind marcat si de aparitita unui Best: "Sign of the Times: The Best of Queensryche" si a albumului "Mindcrime at the Moore" (dublu CD live, inregistrat la Moore Theater, in Seattle, SUA).
Membrii actuali ai grupului sunt Geoff Tate (voce, clape),Michael Wilton (chitara, backing vocals), Mike Stone (chitara), Eddie Jackson (bas) si Scott Rocken-field (tobe, percutie, clape).

Popular posts from this blog

Poems of the Spanish Mystics

brad paisley shirtless photos