Heima - Sigur Ros

O muzica unica, aproape nelumeasca, peisaje unice, aproape nepamantene intr-un film omagiu dedicat uneia dintre cele mai originale formatii contemporane - Sigur Ros. Secretul muzicii islandeze si ce-i face pe acesti oameni sa cante astfel este foarte vizibil in aceasta plimbare dincolo de Cercul Polar, acolo unde muzica este pretutindeni. Trebuie doar sa o asculti. Sau sa o vezi.

In vara anului 2006, dupa un turneu de mai bine de un an (turneul de promovare a albumului "Takk", un album cu influente rock, de aceasta data) formatia islandeza Sigur Ros a revenit in tara natala pentru a sustine o serie de 16 concerte. Micul turneu a fost dedicat Islandei, locurilor sale unice, concertele fiind neanuntate si oferite gratuit locuitorilor din acest spatiu unic. "Heima" inseamna "acasa", iar regizorul Dean DeBlois (Lilo si Stich) incearca sa redea poezia acestui termen prin extraordinare imagini ale muntilor, raurilor, vailor, cascadelor si a tot ceea ce inseamna Islanda. Islanda inseamna si multa muzica iar destul de mult din muzica islandeza de azi inseamna Sigur Ros.

Aceste excelent film este un art documentary care urmareste formatia in seria de concerte free pe care a sustinut-o in Islanda in 2006 pentru doar cativa oameni si in locatii care mai de care mai neobisnuite. "Heima" este un omagiu adus Islandei de catre Sigur Ros, "Heima" insemnand "acasa" in islandeza. Trailerul filmului poate fi vazut integral pe YouTube, aici:

Popular posts from this blog

Poems of the Spanish Mystics

brad paisley shirtless photos